Vardag i ett annat land

Tycker alltid att den första tiden efter man flyttat känns som om man är på semester. Och särskilt om man flyttat utomlands. Hade i alla fall min första föreläsning igår och nu har plugget börjat dra igång. Så även om jag bara har lektioner två dagar i veckan så börjar det likna någon form av vardag. Vill verkligen utnyttja att jag har så mycket ledig tid och försöka resa runt en del i England. Men har fortfarande svårt att avgöra hur myckket tid skolan kommer ta. Den här helgen ska jag i alla fall åka ner och hälsa på Natta i Bristol vilket ska bli otroligt roligt.

Liverpool

Igår åkte jag tillsammans med några vänner till Liverpool över dagen. Ligger bara en timma bort med tåg så perfekt för en dagsutflykt. Ingen av oss hade riktigtg någon koll på vad det är man borde se i Liverpool så vi gick mest omkring och försökte upptäcka så mycket som möjlligt. Jag gillade verkligen staden och det var kul att få se lite av havet vilket jag saknar i Manchester. Sen var det roligt med alla Beatles referenser som man kunde hitta lite överallt i staden.

University of Salford

Har nu hunnit spändera tre hela dagar i Manchester och bortsett från det engelska vädret så tycker jag väldigt mycket om den här staden. Har dock inte hunnit se så jättemycket mer än campus än. Men igår var jag på en längre promenad in till stan och gick bland annat förbi Manchester town hall och chinatown.
 
Jag är ju som sagt här för en termin utbytesstudier och pluggar på University of Salford. Själva skolan drar inte igång förens på måndag men den här veckan är fylld av massa introduktionsaktiviteter, och framför allt massor av gratis mat! Så de här dagarna har jag gått på intruduktionsföreläsningar, spelat bubbelfotboll, varit på välkomstfester och ätit lite för mycket.
 
Mitt namn är Fanny och den här bloggen fungerar som min resedagbok. Så välkomna att följa med mig när jag försöker upptäcka världen.

HannaVic logotype