Thank god for Primark

Är mitt uppe i ett flyttkaos just nu. Har äntligen fått tillträde till det rum som jag kommer kunna bo i resten av tiden jag är här. Var lite strul med förra hyresgästen så fick inte nycklarn förens halv elva igårkväll. Så har spenderat hela dagen med att packa upp och fixa i ordning. Har även varit på Primark och köpt kuddar, täcke och annat smått som jag saknade. Är så glad över att bo i ett land med Primark! Man kan verkligen hitta allt och det är riktigt bra priser.

Northern Quarter

Mitt favoritområde här i Manchester är utan tvekan Northern Quarter. Fullt av mysiga pubbar, bra vintagebutiker och häftig street art. Har spenderat väldigt mycket tid där de två månader jag bott i Manchester och särskilt den här veckan då jag haft besök. Ett måste att besöka när man är i Manchester. Dessutom hittar man mitt favorit café Ziferblat här. Ett café där man betalar per minut man är där men man får äta och dricka hur mycket man vill!

Musée du Louvre

Eftersom vi inte orkade stå i den långa kön förra gången jag var i Paris så gjorde vi ett nytt försök i måndags morse. Och alltså vilken skillnad det var! Nu var vi där en timma efter öppning en måndag och tog ingången via tunnelbanan (alltså inte den via pyramiden man ser från gatuplan), och kön tog max fem minuter! Verkligen så skönt när man är som mig och hatar att köa. Dessutom är museet gratis om man är under 25 från ett EU-land! Så det va med ett riktigt bra humör vi följde alla skyltarna som visade vägen till Mona Lisa. Ungefär hälften av museets besökare stog och trängdes framför den lilla inglasade tavlan. Men nu har jag i alla fall sett henne.
Mitt namn är Fanny och den här bloggen fungerar som min resedagbok. Så välkomna att följa med mig när jag försöker upptäcka världen.

HannaVic logotype