Dublin day 1

För två helger sen åkte jag och tre vänner till Dublin för en weekend. Vi hade egentligen ingen aning om vad man borde se och göra där, mer än att dricka Guinness. Första dagen åkte vi i alla fall till Howth som ligger på en halvö en liten bit utanför Dublin. Vi hamnade i en supermysig liten fiskeby. Så där gick vi runt större delen av dagen och jag blev konstant chockad över hur vackert allt var!

Lake district

En av fördelarna med Manchester är att man är mitt i landet och alltså har hyfsat nära till det mesta i England. För ett tag sedan körde jag och några vänner en dagsutflykt till Lake District som ligger ungefär en timma bort. Vi spenderade dagen med att promenara runt i de små byarna, äta picknick och bestiga ett av alla de berg som finns där. Allt det vi hann se av nationalparken var verkligen så vackert  och jag är riktigt glad att vi bestämde oss för att åka dit!
 

Sainte-Chapelle

Efersom jag var tvungen att lägga en hel del tid på plugg när jag var i Paris förra veckan så blev det väldigt lite turistande. Men en av de platser jag verkligen ville se var Sainte-Chapelle. Hade hört att man ska åka dit när solen skiner för att få ett häftigt ljus genom fönstermålningarna. Men några såna dagar fick vi inte och kan absolut säga att det var värt att åka dit ändå.
Mitt namn är Fanny och den här bloggen fungerar som min resedagbok. Så välkomna att följa med mig när jag försöker upptäcka världen.

HannaVic logotype